Yeşil Soğanlı Et Tarifi

Malzemeler,
Soğan 2 orta boy 150 gram,
Kuzu eti (kemikli) 6 parça 1 kg,
Salça 2 yemek kaşığı 20 gram,
Tuz 2 2/3 tatlı kaşığı 16 gram,
Su (sicak) 1 su bardağı 200 gram,
Yeşil soğan 15-20 adet 400 gram,
Nane 1/3 demet 50 gram,

Tarif
Sebzeleri yıka
Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, etle birlikte tencereye koy
Salçayı 2 yemek kaşığı su ile sulandır, ete ekle, karıştır, kapağı kapat, kısık ateşte kendi suyu ile yaklaşık 1 saat pişir Tuz ve kalan suyu koy, 15-20 dakika daha pişir Naneyi ve yeşil soğanı ayıkla
Naneyi ince ince kıy Yeşil soğanın beyaz kısımlarını 1 santimetre, yeşil kısımlarını 1-5 santimetre kalınlıkta doğra Soğan ve naneyi yemeğe ekle 10 dakika daha pişir. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
X