Papaz Yahnisi 2

Malzemeler,
Yarım kg kuzu eti,
Yarım kg arpacık soğanı,
2 baş sarımsak,
3 çorba kaşığı tereyağı ya damargarin,
Yarım çay bardağı sirke,
5 su bardağı sıcak su,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1 tatlı kaşığı yenibahar,
1 tatlı kaşığı kimyon,
1 paket et suyu tableti,
1 çay kaşığı kırmızı biber ve tuz,

Tarif
Tencereye tereyağını alıp eritelim
Kuşbaşı eti yağın içine ilave edelim
Etler suyunu çekene kadar karıştıralım ve kavuralım
Bu arada arpacık soğanları ve sarımsakları soyup bekletelim
Etler suyunu iyice çektiğinde soğanları ve sarımsakları tencereye ilave edelim doğramadan bütün olarak
Üzerine tuzunu,kimyonunu,tarçınını,yenibaharını ve sirkesini ilave edip 5 dakika daha kavuralım
Daha sonra sıcak suyu ve et suyunu tencereye ekleyelim
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yemeğimizi pişirelim
Üzerine kırmızı biber serperek servis yapalım. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
X