Malzeme Listesi,
Sütlacı İçin,
1 Lt. Süt,
1 Su B. Pirinç,
1 Su B. Tozşeker,
Yarım Çay B. Gülsuyu,
1 Çorba K. Mısır Nişastası,
Zerdesi İçin,
1 Lt.Su,
1 Çay B. Pirinç,
1 Su B. Tozşeker,
2 Çorba K. Mısır Nişastası,
Safran
Üzeri İçin,
Kuş Üzümü,
Dolmalık Fıstık,
Hazırlanışı,
Sütlacı için, pirinçleri haşlıyoruz. 1 çay bardağı pirinci zerde için ayırıyoruz. Süt ve kalan pirinci geniş bir tencereye koyup ocağın üzerine alıyoruz. Şekerini ekliyoruz.
Süt kaynadıktan sonra gül suyu ve nişastasını ekleyip biraz daha pişiriyoruz. Kıvamını aldıktan sonra borcam bir kaba döküyoruz.
Zerdesi için, su ve ayırmış olduğumuz 1 çay bardağı pirinci pişiriyoruz. Şeker ve safranını katıyoruz. Altını kapatmaya yakın kıvamını bağlamak için, mısır nişastasını katıyoruz.
Biraz daha piştikten sonra pelte tutmuş olan sütlacın üzerine döküyoruz. Zerde soğuduktan sonra kuş üzümü ve dolmalık fıstık serpip servis ediyoruz.