Kuzu Kapama Tarifi

Malzemeler,
1 kg kuzu( kol ve kürek kısmı),
1 orta baş kuru soğan,
3 demet taze ( 12 adet) soğan,
1 büyük baş yeşil salata,
1 demet dereotu-,
1/ 2 demet maydanoz,
Tuz-karabiber,

Tarif
Eti, birer kişilik parçalara doğratın
Yıkadıktan sonra ince doğranmış kuru soğanla birlikte ateşe koyun
Kısık ateşte, ara sıra karıştırıp 10 dakika kaynatın
Önce küçük parçalar halinde doğranmış soğanları, sonra da salataları katın
Tuz, karabiber ve yeterince sıcak su koyup etler yumuşayana dek pişirin
Üzerine maydanoz serpin ve ateşten indirin. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
X