Kabak Graten Kıymalı Tarifi

Malzemeler,
1 kg orta büyüklükte sakız kabağı,
kıyma içi:
150 gr yağsız kıyma,
1 irice soğan,
1 irice domates,
Tuz- karabiber,
1 yemek kaşığı margarin,
Beyaz sos:
1 tepeleme yemek kaşığı un,
1 tepeleme yemek kaşığı margarin,
1/2 su bardağı süt,
1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeniri,

Tarif
İnce rendelenmiş soğanları 1 kaşık yağla 2-3 dakika kavurun
Kıymayı katın ve karıştırarak suyunu çektirin
Kabukları ve çekirdekleri çıkarılarak doğranmış domates, tuz ve karabiber koyup biraz daha pişirin
Kabakların kabuklarını kazıyıp iki ucundan birer parça kesin
Uzunlamasına ortadan ikiye ayırın
Sıcak tuzlu suya koyup hafifçe haşlayın
Kabakları fırın tepsisine çıkartın, içlerini kaşıkla oyarak çukurlaştırın
Küçük bir tencereye 1 tepeleme margarin ve un koyup tahta kaşıkla 2 dakika kavurun
Azar azar süt katın; koyuca bir kıvamda indirin
Kabakların ortalarına kıyma içinden koyun
Üzerinede beyaz sos döküp kaşarpeniri serpin
Fırında üzerini kızartın. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
X