Lahana Kıymalı Tarifi

Malzemeler,
1 orta boy lahana,
250 gr kıyma,
2 orta boy soğan,
2 yemek kaşığı margarin,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı dolma fıstığı,
kuşüzümü,
Tuz-karabiber,
1&2 demet maydanoz,

Tarif
Lahananın koçanını, sivri bir bıçak sokarak, piramit biçiminde kesip çıkartın
Yaprakları ayrılmadan bol kaynar tuzlu suya sokup 5 dk bırakın
Tepsiye çıkardıktan sonra yapraklarını ayırın: kalın damarlarını çıkartın
Bir tavada ince doğranmış soğanla yağı karıştırarak börttürün
Fıstık,üzüm ve kıyma koyup karıştırın
Tuz, kırmızıbiber, salça ve kıyılmış maydanoz katın ve biraz daha kavurun
Tepsiye bir kat lahana yaprağı döşeyin, üzerine iç serpin, tekrar yaprak döşeyip iç serpin, en üstünü yaprakla örtün
Baklava dilimleri gibi kesin
Biraz tuz serpin; et suyu veya su koyup üstü örtülü olarak fırında pişirip üzerini kızartın. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
X