Terbiyeli Kereviz Tarifi

Malzemeler,
1 kg Kereviz,
3 çorba kaşığı PINAR tereyağ250 gr,
PINAR parça kuzu eti,
1 adet soğan300 gr,
PINAR süt,
Yeterince et suyu,
tuzkarabiber,

Terbiye için:
2 adet yumurta sarısı,
1/2 su bardağı limon suyu,

Tarif
Tencerede yağı eritin Kuşbaşı etleri tencereye aktarıp etler bıraktıkları suyu çekene kadar kavurun
Soğanları piyazlık doğrayıp tencereye ekleyin ve 3 dk kavurun Üzerine et suyu ile hazırlanmış suyu da katıp tuzunu ve biberini ekleyerek, ağır ateşte etler yumuşayana dek pişirin
Kerevizleri derince soyarak 4 parçaya bölün Yayvan bir tencereye dizin
Üzerine etli harcı, suyuyla birlikte dökün (Gerekirse yeniden su koyarak, yemeğin suyunu ayarlayın)
Tencereye girebilecek büyüklükte bir porselen tabağı ters çevirerek kerevizlerin üzerine kapatın
Tencerenin kapağınıda örterek pişmeye bırakın Bu arada yemeğin terbiyesini hazırlayın
2 yumurta sarısını çırpıp yarım su bardağı su ve limon suyunu karıştırın
Hazırladığımız limonlu suyu yavaş yavaş ve yemeğin suyuyla ısıtarak yemeğe yedirin
. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
X