Kırmızı Biber Soslu Dana Uykuluk Tarifi Vol-Au-Vents

Malzemeler
Pembe Biber Sos:
1 lt Krema,
500 gr beşamel sos,
1 lt dana bulyon,
1 adet soğan,
4 diş sarmısak,
100 gr Tereyağı,
1 kg kırmızı şerit biber,
100 gr tatlı biber salçası,
75 cl beyaz şarap,
20 cl kanyak,
50 gr mısır nişastası,
Muskat cevizi,
Dana Uykuluk:1 kg Dana Uykuluk,
1 adet soğan,
4 diş sarmısak,
50 cl kanyak,
Tuz, karabiber,
100 gr Tereyağı,
1/2 demet dereotu,
50 cl beyaz sek şarap,
Vol-Au-Vents:
2 kg Milföy,
1 adet yumurta,
Minik taze sebze dilimleri,

Tarif
Milföy hamurlarını orta büyüklükte, yuvarlak formda kesin
Hazırladığınız yuvarlak milföylerin yarısını, altına çok hafif un serpilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin
Geriye kalan milföylerin ortasından daha küçük bir yuvarlak form kesip çıkartın
Yumurta beyazını tepesindeki milföylere sürüp, diğer kalıpları üzerine oturtun
Yumurtanın sarısını çok az sıvı yağ ile karıştırıp milföylerin üzerine sürün
Hazırlamış olduğunuz vol-au-ventlerin üzerine yağlı kağıt örtüp önceden 180 C’de ısıttığınız fırında pişirin
Yağlı kağıt vol au ventlere ağırlık verip eşit miktarda kabarmalarını sağlayacaktır
Pembe biber sos için bir kaserolde Tereyağı’nı eritin Soğan ve sarımsakları renk alıncaya kadar soteleyin
Tencereye tatlı biber salçasını ilave edip kokusunu ve rengini hafifçe kaybedinceye kadar soteleyin
Kırmızı şerit biberleri eğer donuk olarak kullanıyorsanız, suyunu sıkıp mümkün olduğunca kuru bir vaziyette ilave ederek bütün malzeme ile beraber suyunu çekinceye kadar soteleyin
kırmızı toz biberleri ekleyin Kanyağı ilave edip çektirdikten sonra beyaz şarabı ekleyin ve yarısını çektirip dana bulyonu ve beşamel sosu ekleyin Kısa bir süre kaynatıp kevgir yardımıyla içinden bir miktar kırmızı şerit biber ayırın Bir blender yardımıyla tenceredeki bütün malzemeyi ezerek içine kaynatılmış Krema’yı ilave edip sosu 2 dk kaynatın Tuz, taze çekilmiş karabiber, muskat cevizi rendesi ile lezzetlendirip ayırdığınız kırmızı şerit biberleri ilave edin Yine blender yardımıyla kısa bir süre ezerek, içinde minik parçalı kırmızı biberlerin gözükmesini sağlayın Son olarak mısır nişastasını çok az soğuk su ile eritip pembe renkli biber sosu ilave edip arzu ettiğiniz kıvama getirin Geniş bir flamble tavasında Tereyağını eritip bronise kıyılmış soğan ve sarmısağı soteleyip minik küpler halinde doğrayın Dana Uykuluğu hızlı ateşte soteleyin
Tuz ve taze çekilmiş karabiber ile lezzetlendirip kanyakla alevlendirin Son olarak dereotu ekleyerek fazla yağını süzdürün Pembe renkli biber sostan ilave edip 1-2 dk kadar sosu beyaz şarap ile beraber çektirin
Vol-au-vent’i önceden ısıtılmış tabağa yerleştirip kırmızı biberli sosu vol-au-vent’in iç kısmından tabağın boşluğuna doğru akacak şekilde yerleştirip sek beyaz şarap ile servis yapın. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
X