Neskafeli kurabiye; son zamanlarda sıkça yaptığım ve çok severek yenen bir kurabiye oldu.
Şeklini yuvarlak yaparsanız, görüntüsü ve tadı acıbadem kurabiyesine benziyor.
Hamuru buzdolabında rulo halinde yarım saat bekletip, ince dilimler şeklinde keserek pişirirseniz hazır bisküvi gibi oluyor.
Ben her şekilde denedim, hatta bir keresinde içine portakal marmeladı koyarak, yuvarladım, yine nefis oldu.
Ama en çok halka şekli verip, ortasına renkli şeker koyarak yaptığımda inanılmaz ilgi görüyorlar :)
Malzemeler,
125 Gr. Tereyağ veya Margarin,
1 Su Bardağı Un,
2 Tatlı Kaşığı Neskafe (Elenmiş),
1/2 Su Bardağı Pudra Şekeri,
1 Yemek Kaşığı (ince çekilmiş) Fındık (isteğe bağlı),
1 Paket Vanilya,
1 Paket Kabartma Tozu,
Yapılışı
Tüm malzemeleri, yumuşamış olan yağ ile yoğurun.
Unu azar azar ekleyerek, biraz sert bir hamur elde edin. Buzdolabında yarım saat dinlendirin.
İstediğiniz bir kalıpla yada su bardağının ağzı ile keserek yuvarlak şekiller elde edin. Yuvarlak hamurun ortasınıda bir şişe kapağı yada istediğiniz minik bir kalıp ile kesip çıkarın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
180 derecede ısınmış olan fırında, 15-20 dk. pişirin, kurabiyeleri fırından çıkarın ve ortalarına birer renkli şeker yerleştirin, tekrar fırına verin. Şekerler eriyince fırından çıkarın ve soğumasını bekleyin. (fırından çıkar çıkmaz, sakın şekerlere dokunmayın, parmağınız yanar!). Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri